Kırmızı et üretimi ve değişim oranları, 2001-2021 |
|
Miktar (Ton) |
Bir önceki yıla göre değişim (%) |
Yıl |
Sığır |
Manda |
Koyun |
Keçi |
Toplam |
2001(r) |
493 763 |
6 486 |
225 555 |
57 537 |
783 341 |
– |
2002(r) |
496 198 |
5 728 |
219 311 |
57 707 |
778 945 |
-0,6 |
2003(r) |
489 377 |
5 242 |
204 441 |
56 820 |
755 880 |
-3,0 |
2004(r) |
488 556 |
4 952 |
190 105 |
52 460 |
736 074 |
-2,6 |
2005(r) |
491 560 |
4 629 |
190 539 |
50 492 |
737 220 |
0,2 |
2006(r) |
514 042 |
4 442 |
187 236 |
48 906 |
754 625 |
2,4 |
2007(r) |
549 513 |
4 347 |
191 428 |
50 712 |
796 000 |
5,5 |
2008(r) |
581 497 |
4 128 |
192 647 |
50 254 |
828 527 |
4,1 |
2009(r) |
608 183 |
4 019 |
188 496 |
46 240 |
846 939 |
2,2 |
2010(r) |
647 067 |
3 785 |
186 121 |
42 846 |
879 819 |
3,9 |
2011(r) |
710 652 |
3 780 |
210 171 |
44 840 |
969 443 |
10,2 |
2012(r) |
790 034 |
4 027 |
220 359 |
53 133 |
1 067 553 |
10,1 |
2013(r) |
798 784 |
4 580 |
236 186 |
59 532 |
1 099 081 |
3,0 |
2014(r) |
815 674 |
5 004 |
238 670 |
63 711 |
1 123 059 |
2,2 |
2015(r) |
862 098 |
5 300 |
249 863 |
69 757 |
1 187 018 |
5,7 |
2016(r) |
956 180 |
5 470 |
266 675 |
75 322 |
1 303 648 |
9,8 |
2017(r) |
1 093 841 |
5 868 |
262 825 |
77 794 |
1 440 327 |
10,5 |
2018(r) |
1 281 234 |
6 515 |
291 179 |
82 839 |
1 661 767 |
15,4 |
2019(r) |
1 330 169 |
7 150 |
316 170 |
87 126 |
1 740 616 |
4,7 |
2020 |
1 341 446 |
8 424 |
345 639 |
90 443 |
1 785 952 |
2,6 |
2021 |
1 460 719 |
10 831 |
385 933 |
94 555 |
1 952 038 |
9,3 |
|
|
|
|
|
|
|
TÜİK, Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, 2020, 2021 |
|
|
|
|
|
|
Tablodaki rakamlar, yuvarlamadan dolayı toplamı vermeyebilir. |
|
|
|
(r) Revize edilmiştir. |
|
|
|
|
|
(r) Data revised. |
|
|
|
|
|
– Bilgi yoktur. |
|
|
|
|
|
– Denotes magnitude null. |
|
|
|
|
|